오늘방송뭐하지

생활의 달인 588회 방송에서는 군산떡갈비의 달인 유인순 달인과 지난주 방송에 나온 숙성 꿀의 달인 조상용 달인 나온다.

숨어있는 맛의 달인 코너의 국물 떡볶이의 달인으로는 튀김아저씨 ( 음식점) , 대흥동 꽈배기의 달인 김대한 달인이 이번방송에 나온다.


1. 군산 떡갈비의 달인 유인순 달인 ( 女 / 60세 )

전북 군산시 구영1길 진갈비 떡갈비 전문점 이곳은 갈비의 원조인 담양의 아성을 뛰어넘는 달인표 떡갈비의 인기 비결은 바로 터져 나오는 육즙과 부드러운 식감에 있다고 한다. 

부드러운 식감은 고기를 칼로 잘게 다진 뒤에 구워내는 것이 비결이라고 입을 모으는데 하지만 실상은 잘게 다진 것이아니라 고기를 숙성하는 과정에서 얻어 진다고 한다. 

 고기를 굽기 때문에 맛을 좌우하는 중요한 역할이 감자와 배, 고구마순이 들어간 간장 양념으로 마침내 고소한 맛, 단맛, 짠맛의 삼위일체를 이루는게 노하우...  고기를 굽는 과정에서도 달인의 노하우가 보인다.  


음식점 : 진갈비

연락처 : 전북 군산시 구영1길 108-7

☎063-446-7707

2. 숙성 꿀의 달인 조상용 달인 (男 / 62세 / 경력 40년)

꿀 숙성과정은 자연 그대로의 맛을 담아 깊고 진항 향을 담는 모습을 지난주에 방송되었는데..

이번주는 꿀을 숙성시키는 원동력인 여왕을 교체하는 달인만의 특급 노하우가 공개된다.

구 여왕벌이 있던 자리에 신 여왕벌을 쥐도 새도 모르게 바꿔주는 것이 달인만의 노하우로 바꾼다고 한다.

숙련된 양봉꾼들도 어려워하는 작업이지만 달인의 남다른 기술로 새 여왕벌을 일벌들 틈으로 자연스럽게 유입시킨다.

화분떡이란 일벌을 키우기 위해 먹이는 일종의 영양제이다. 

달인만의 레시피로 만든 화분떡을 먹은 벌은 다른 벌에 비해 활발하고 건강하다

 

농장 : 조상용 벌꿀

연락처 : 안동시 용상동 전거리 4길 7-13

☎054-821-3676




3. 숨어있는 맛의 달인 - 국물 떡볶이의 달인

떡볶이를 좋아하는 마니아들어게 국물 떡볶이가 있다고 하는데
서울시 강남구에 해장국처럼 얼큰한 국물 맛을 내는 달인의 떡볶이가 있다.
늙은 호박과 미역귀를 이용한 미역육수의 감칠맛을 내는 첫 비결이고  마른 문어와 홍합을 푹 끓인 후 졸여낸 육수를 포탕과 고추장, 고춧가루를 섞어 끓여주면 시원하고 깔끔한 맛을 내는 비법 양념장이 두번재 비법이다.
떡볶이 역사에 한 획을 그은 달인의 엄청난 맛의 비밀이 공개될 예정이다.

상호 : 튀김아저씨
연락처 : 서울 강남구 삼성로 212 지하1층 65호

4. 대흥동 꽈배기의 달인 달인 김대한 달인 (男 / 61세/ 경력 41년)

꽈배기는 본래 속에 내용물이 없고 오로지 반죽으로만 승부를 보는 빵이기 때문에 사용하는 반죽이 모든 노하우가 담겨 있다

보리의 고소한 맛과 엿기름이 어우러져 한층 깊은 맛이 나는 것이 첫번째 반죽물이고  양파와 양배추, 그리고 현미밥을 넣어서 만든 두 번째 반죽물이 추가로 넣어 부드러운 꽈배기로 거듭날 최상의 반죽 된다.

꽈배기의 쫀득함을 최상으로 높여주기 위해 반죽에 첨가하는 달인만의 비법 재료가 있다고하는데 공개가 될지 ?


음식점 : 온달만두분식

안락처 : 서울 마포구 백범로 109

☎02-3272-189




English

In the 588th broadcast of the life, it comes out as the master of the Gunsan Rice Cowgirl and the master of the aged honey which appeared in the broadcast last week.
As a master of soup tteokbokki of corner which is hidden taste taste, fried uncle (restaurant) and master of kimchi keunsu which is daeheung-dong baking sake are appeared in this broadcast.


1. Gun-in Ryukyu master (female / 60 years old)
Jeonbuk Gunsan City Gyoung 1 Gil Jean Ribs Rice Ribs Specialty Store Here, the key to the popularity of the table ryokgabi, a skill that surpasses the bastard of Damyang, the source of ribs, is the juicy and soft texture that bursts out.
It is said that it is the secret to bake meat after finely chopping meat with a knife, but the fact is that it is obtained not in finely chopped but in the process of ripening meat.
 I know how to make a trinity of sweet flavor, sweetness, and salty flavor with the soy sauce seasoned with potatoes, pears, and sweet potatoes, which plays an important role in controlling the taste of meat.

Restaurant: Jinbangbi
Contact: Gyoung 1-gil, Gunsan-si, Jeonbuk 108-7
☎063-446-7707
2. A master of aging honey (man / 62 years / 40 years of experience)
The process of fermenting honey was broadcast last week with a deep, roasted flavor with natural taste.
This week, only the expert know-how of the master to replace the queen, which is the driving force to mature the honey, is revealed.
In the place where the old queen bee is said to change the queen bee to the know-how of the master to change the mouse without knowing the bird.
Experienced beekeepers are also working hard, but with the exceptional skill of the master, the new queen bees are naturally introduced into the workbenches.
Pollen rice cake is a kind of nutrition to feed the worker bees.
Bee eating potted rice cake made with recipe of mastery is active and healthier than other bees
 
Farm: Ancestral honey
Contact: Andong-si, Yonsang-dong
☎054-821-3676



3. The master of hidden taste - Master of soup rice cake
There is a soup of rice cake soup for a maniac who likes rice cake.
In Gangnam-gu, Seoul, there is a masterpiece of tteokbokki, which makes a delicious soup taste like a hail soup.
It is the first secret to bring out the richness of the seaweed soup using the old pumpkin and shrimp. It boils the dried octopus and the mussel thoroughly, and then boils the boiled seaweed mixed with the hot pepper, red pepper paste and red pepper powder.
The secret of the great taste of the master who made a stroke in the history of tteokbokki will be revealed.

Company name:
Contact: No. 65 B1, B1, Samsung Road, Gangnam-gu, Seoul

4. Master Kim, who is a master of the pretzels in Daeheung-dong (male / 61 years / 41 years of experience)
Because the pretzel is originally a bread that has no contents in it and only plays with dough, the dough used contains all the know-how
It is the first dough water which is mixed with the sweet taste of barley and malt, and the second dough water which is made by adding onion, cabbage, and brown rice is further added, and it is best kneaded with a soft pretzel.
It is said that there is a secret ingredient of the master which is added to the dough in order to maximize the sweetness of the pretzel.

Restaurant: Ondol dumpling
Recreation:
☎02-3272-189