오늘방송뭐하지


수라상 코너에서 굴두부조치, 굴만두 편의 숙취해소에 좋은 굴두부조치, 단백한 만두의 맛 굴만두 요리법 ( 레시피)를 소개하는 내용으로 방송이된다고 합니다.

 

KBS1 6시 내고향 6399회의 굴두부조치, 굴만두 편의 내용을 간단히 소개합니다.


KBS1 6시 내고향 6399회 방송시간 : 2017년 11월 7일 화요일 오후 6시 00분



KBS1 6시 내고향 6399회 수라상 코너에서 굴두부조치, 굴만두 편의 숙취해소에 좋은 굴두부조치, 단백한 만두의 맛 굴만두 요리법 ( 레시피 )를 소개한다.



굴두부조치

굴두부조치굴두부조치


굴두부조치는 굴과 두부를 넣은 맑은 조치로 아침이나 죽상에 잘 어울리는 음식으로 국물이 시원하고 담백하여 숙취해소에 좋다.

 

준비재료 : 새우젓국 1작은술, 소금 약간, 참기름 1작은술,굴 150g, 두부 100g, 실파 2뿌리, 다홍고추 1/2개, 물 3컵

 

요리 법 :

1.냄비에 물을 담아 끓이다가 소금이나 새우젓을 넣어 간을 맞춘다.

2.굴은 다듬어 옅은 소금물에 씻어 건져 놓는다.

3.두부는 사방1.5cm정도의 네모로 썰고, 다홍고추는 씨를 바라 내어 채 썰고, 실파는 4cm길이로 썬다.

4.장국이 펄펄 끓을 때 먼저 두부를 넣어 익으면 바로 굴과 고추를 넣는다.

5.굴이 익어 떠오르면 실파를 넣어 잠시 끓인 후 불을 끄고 참기름을 넣는다.



굴만두

굴만두굴만두


단백한 만두의 맛으로 좋은 굴만두

 

준비재료 : 굴 300g, 간장 2큰술, 메밀가루 2/3컵

 

요리 법 :

1.굴은 손질하여 옅은 소금물에 씻어 건져 놓는다.

2.물기가 빠진 굴에 간장을 넣어 간을 한다.

3.메밀가루를 굴에 골고루 묻혀 끓는 물에 데친다.

4.초간장에 곁들여 낸다.



수라상 코너에서 굴두부조치, 굴만두 편의 숙취해소에 좋은 굴두부조치, 단백한 만두의 맛 굴만두 요리법 ( 레시피)를 소개하는 내용을 재미나게 보세요..



English

It is broadcasted in contents to introduce oyster tofu action in shrines corner, good oyster tofu action to relieve hangover of oyster dumpling piece, and protein dumpling recipe (recipe).
 
KBS1 6 o'clock in my home 6399 times Oyster head measures, brief introduction of contents of gulmudo.

KBS1 6 o'clock in my hometown 6399 times Broadcast time: Tuesday, November 7, 2016 6:00 pm


KBS1 6 o'clock in my hometown 6399 times We introduce oyster tobacco measure in shrines corner, good oyster tofu action to relieve hangover of oyster bun, and recipe of oyster dumpling of protein dumpling.


Oyster head measures


Oyster tofu measures are a clear measure with oysters and tofu, and it is good for morning or athletics. It is good for relieving hangovers.
 
Preparation Ingredients: 1 teaspoon shrimp sauce, 1 teaspoon salt, 1 teaspoon sesame oil, oyster 150g, tofu 100g, 2 clove roots, 1/2 red pepper, 3 cups water
 
Cooking method:
1. Boil the water in a pan and add salt or salted shrimp to the liver.
2. Cure the oysters and wash them with salt water.
3. Cut the tofu into squares of about 1.5cm each side, and cut out the red pepper seeds and cut them to 4cm length.
4. When boiled rice is boiled, first add tofu and add oysters and red pepper.
5. When the oysters are cooked, add some water, boil it for a while, turn off the fire and add sesame oil.


Omelette


Good omelette with protein dumplings
 
Preparation Ingredients: oyster 300g, soy sauce 2 tablespoons, buckwheat flour 2/3 cup
 
Cooking method:
1. Clean the oysters and wash them with light salt water.
2. Put the soy sauce in the drowned oyster.
3. Stir the buckwheat flour in a boiling water evenly over the oyster.
4. Served with chopsticks.


Try the oyster tofu action at the Sulla Sang corner, the good oyster tofu action for relieving the hangover of the oyster dumplings, and the introduction of the recipe for the oyster dumplings of protein dumplings.