오늘방송뭐하지



토란병과 토란완자탕 레시피를 소개하는 내용으로 방송이된다고 합니다.


KBS1 6시 내고향 6395회의 토란병과 토란완자탕 레시피 방송 코너에서 다루는 내용을 간단히 소개합니다.


KBS1 6시 내고향 6395회 방송시간 : 2017년 10월 31일 화요일 오후 6시 00분 ( 18:00 )




KBS1 6시 내고향 6395회 토란을 이용한 토란병과 토란완자탕 레시피를 소개하는 내용으로 방송이된다고 합니다.


토란병

 


준비 재료

주 재료 : 토란 800g, 꿀 1컵, 잣 고물 1컵, 밤 고물 1컵

 

만드는 법

1.토란을 껍질째 김이 오른 찜통에 속이 잘 익을 대까지 푹 찐다.

2.토란 껍질을 재빨리 말끔히 벗기고 꿀이 잘 스며들도록 꼬치로 여러 번 찌른다.

3.3~4시간 정도 꿀에 담가두어 단맛이 잘 스며들게 한다.

4.잣은 칼날로 다지고 밤은 푹 찐 후 체에 내려 고물을 만든다.

5.꿀에 담궈 두었던 토란을 체에 건져 꿀이 흐르게 두었다가 잣 고물이나 밤 고물에 굴리며 고루 묻힌다.

 

토란완자탕


준비 재료

주 재료 : 토란 200g, 쇠고기(우둔) 200g, 쇠고기(양지머리) 100g, 다시마 1장 달걀 1개, 파, 마늘, 밀가루

양념 : 소금 1작은술, 다진 파 1작은술, 다진 마늘 1/2작은술, 참기름 1작은술, 깨소금 약간, 후춧가루 약간

 

만드는 법

1.토란은 깨끗이 씻은 후 푹 쪄서 껍질을 벗긴 후 체에 내리거나 으깬다.

2.쇠고기 우둔은 곱게 다져서 으깬 토란과 합한 후 양념하여 동그랗게 완자로 만든다

3.밀가루와 달걀 물을 입혀 팬에 지진다.

4.쇠고기 양지머리는 물을 넉넉히 넣고 삶아 고기가 무르게 익으면 건져 편으로 썬다

5.다시마는 불려 3-4cm크기로 썬다.

6.썰어놓은 고기는 양념한다.

7.육수가 끓으면 4의 고기와 다시마를 넣고 끓이다가 지져낸 토란 완자를 넣고 잠시 끓인다.

8.간이 부족하면 청장이나 소금으로 간을 맞추고 파를 어슷하게 썰어 잠시 더 끓여 대접에 담는다.


토란병과 토란완자탕 레시피를 소개하는 내용을 재미나게 보세요..



English

It is said that it will be broadcast with contents introducing Toran bottle and Toranwanyatan recipe.

KBS1 6:00 I introduce my home 6395 times taro bottle and Toranwonjatan recipe Broadcast corner briefly.

KBS1 6 o'clock in my hometown 6395 times Broadcast time: Tuesday, October 31, 2017 6:00 pm (18:00)



KBS1 6:00 It is said that it broadcasts contents to introduce 6395 times of my hometown, Toran bottle and Toranwanyatan recipe.

Toran Bottle
 


Preparation material
Main Ingredients: Taro 800g, honey 1 cup, pine nuts 1 cup, chestnuts 1 cup
 
how to make
1. The taro is steamed in the steamer of the shell of the shell.
2. Peel the taro skin quickly and peel it several times with a skewer so that the honey can penetrate well.
It is immersed in honey for about 3.3 ~ 4 hours so that sweetness is well impregnated.
4. The pine nuts are chopped up by the blade, and the chestnut is steamed down to the bottom of the sieve.
5. Deliver the taro that was put in honey to the sieve and let the honey flow, then roll it on the pine nuts or chestnuts and it is buried properly.
 
Toranwangzatang


Preparation material
Main Ingredients: Taro 200g, Beef 200g, Beef 100g, Kelp 1 Egg, Pars, Garlic, Flour
Seasoning: 1 teaspoon salt, 1 teaspoon chopped leek, 1/2 teaspoon chopped garlic, 1 teaspoon sesame oil, a little bit of salt, a little black pepper
 
how to make
1. The taro is washed thoroughly, then steamed, peeled off, and crushed or crushed on the sieve.
2. Beef clusters are finely crushed and combined with crushed taro, then seasoned and rolled into balls.
3. Flour and egg It is watered, and it stays in the pan.
4. Boil the beef brisket with plenty of water and boil it.
5. Call the kelp and cut to 3-4 cm size.
6. Season the sliced ​​meat.
7. When the broth is boiled, add the meat and the kelp of 4, boil it, add the burdock, and boil for a while.
8. If there is a shortage of liver, put the liver in salt water or salt, and slice the fish in a similar way. Boil it for a while and put it in a bowl.

Have fun introducing the Toran Bottle and Toran Zanjang Recipe.